GAANDEREN – Op donderdag 1 juli opent in Gaanderen locatie De Slingebeek: de gezamenlijke tijdelijke verpleeghuisvoorziening van de zorgorganisaties Azora, Markenheem en Sensire haar deuren. Na een periode waarin de locatie werd gebruikt voor het opvangen van Covid patiënten, is de locatie inmiddels weer beschikbaar voor haar oorspronkelijke doel ‘het bieden van tijdelijke verpleeghuismogelijkheden voor mensen die wachten op een plekje elders in de regio, en die deze wachttijd niet thuis kunnen overbruggen’.

De gezamenlijke bouw en het gebruik van De Slingebeek is een bijzondere vorm van regionale samenwerking in de zorg. Er zijn wachtlijsten voor verpleeghuiszorg in de (West-)Achterhoek en dit zal naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. Het komt regelmatig voor dat ouderen vanuit het ziekenhuis of de revalidatieafdeling worden overgeplaatst naar een verpleeghuis buiten de vertrouwde regio, verder weg van familie en vrienden, omdat er in de buurt te weinig plaatsen beschikbaar zijn.

Zorg samen
Azora, Markenheem en Sensire slaan de handen ineen en doen hier samen iets aan. Op het voormalige St. Jozef-terrein staat een speciale tijdelijke verpleeghuisvoorziening voor actief wachtende ouderen: ouderen die tijdelijke verpleeghuiszorg nodig hebben, omdat thuis de wachttijd overbruggen niet mogelijk is. Naast dat De Slingebeek er is voor deze groep mensen, is het ook mogelijk om bij De Slingebeek te logeren.

Voor deze mensen heeft De Slingebeek 32 verpleeghuisplaatsen met vier huiskamers. Acht slaapkamers delen één gezamenlijke huiskamer. In een ander gedeelte van De Slingebeek zijn nog eens 32 plekken voor tijdelijke huisvesting van huidige bewoners van Sensire elders. Deze worden gebruikt in verband met de verbouwingen en renovaties van andere woonzorglocaties van Sensire.

De Slingebeek

Voor het logo van De Slingebeek hebben we ons laten inspireren door de Achterhoekse Vlag. We zijn trots op onze Achterhoekse samenwerking en willen het Achterhoekse gevoel uitstralen. De groene kleur staat voor onze samenwerking en de blauwe kleur geeft de ‘doorstroming’ weer die we onze cliënten bieden.