DE SLINGEBEEK: TIJDELIJKE THUIS IN DE ACHTERHOEKSE GASTVRIJHEID!

Stap binnen in De Slingebeek in Gaanderen, waar Achterhoekse gastvrijheid en warmte samenkomen om een tijdelijke thuis te creëren voor onze bewoners, logees en hun dierbaren. Hier ontvangen onze medewerkers en vrijwilligers je met open armen, waardoor de unieke sfeer van de Achterhoek voelbaar is.

Overbruggingszorg en respijtzorg
Wanneer thuis wonen niet langer mogelijk is en het gewenste nieuwe thuis in een van de locaties van Sensire, Markenheem of Azora nog niet beschikbaar is, biedt verpleeghuis De Slingebeek een prachtige overbrugging van maximaal zes maanden. Het is niet alleen een woonplek voor tijdelijke bewoners, maar ook een toevluchtsoord na een ziekenhuisopname of tijdens revalidatie en herstel. Ook is er de mogelijkheid van respijtzorg. Speciaal voor gasten met een Wlz-indicatie die wat extra ondersteuning nodig hebben, zijn er logeermogelijkheden die tegelijkertijd mantelzorgers ontlasten. 

Kleinschalig groepswonen in het groen
Onze vier huiskamers met open keuken zijn ontworpen voor kleinschalig groepswonen, waar gezelligheid de boventoon voert. Hier komen bewoners samen voor dagactiviteiten, genieten van koffiemomenten, gezamenlijk koken en eten. Het is een thuis weg van huis waar zorg en gezelligheid hand in hand gaan.

Gelegen aan de rand van het dorp Gaanderen, biedt De Slingebeek een prachtige groene omgeving. Alle huiskamers bieden een wijds uitzicht op de weelderige natuur. Op de begane grond hebben twee huiskamers een ruim terras, terwijl de kamers op de verdieping beschikken over een royaal balkon. Het uitzicht op de weilanden is in elk jaargetijde prachtig!

Persoonlijk toevluchtsoord
De 32 ruime slaapkamers zijn geen gewone kamers; ze vormen een persoonlijk toevluchtsoord met een eigen douche, toilet en bed. De ruimte kan volledig naar eigen wens worden ingericht. Met eigen vertrouwde spullen, zoals een relaxstoel, tafeltje, televisie, (tv)kast, plantjes en schemerlamp, kan elke bewoner zich direct thuis voelen.

Familieparticipatie is essentieel
In De Slingebeek koesteren we een warme en gastvrije omgeving, waar ruimte is voor familie en naasten om de zorg die thuis was, voort te zetten. Familieparticipatie is niet alleen gewenst, maar wordt ook met grote waardering ontvangen. Actieve deelname van familie en vrienden aan het zorgproces wordt aangemoedigd, of het nu gaat om het schenken van koffie/thee in de huiskamer, het organiseren van gezellige dagactiviteiten, een ontspannende wandeling, of het gezamenlijk maken van zorgplannen.

Vrijwilligers
Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij De Slingebeek. Zij dragen bij aan het welzijn van de bewoners door net dat beetje extra aandacht door een praatje, een spelletje, creatieve activiteit of wandeling in de mooie natuur rondom De Slingebeek. Vrijwilligers ontlasten de mantelzorgers en zijn een waardevolle aanvulling op de professionele zorgverleners.

De Slingebeek